Hareket eğitimi bireyin öncelikle temel motorik özelliklerini en üst seviyeye çıkartılması şeklinde tanımlanabilir. Bunun yanı sıra fiziksel beceriler haricinde çocuğun kendini ifade edebilmesi için karşısına çıkan problemleri çözerek yeni yöntemler bulmasına olanak sağlar. Dikkat, odaklanma, koordinasyon becerileri geliştirilerek çocuğun çevresini ve kendi vücudunu keşfetmesi amaçlanır.
Bireyin duyusal, bilişsel ve ya çevresel faktörler yoluyla edinilen istenmedik davranışları en aza indirmeyi hedefleyen, eğitmen tarafından hareket eğitimi içerisinde aktif bir şekilde uygulanan davranış değiştirme danışmanlığımızda ailelerimizi doğru bir şekilde yönlendirerek bireyde istendik davranış sayısını artırmak amaçlanır.
"Akran ilişkisi, yaş veya gelişim seviyesi benzer olan çocukların karşılıklı olarak gerçekleştirdiği sosyal etkileşimlerin toplamıdır. Bireysel gelişimlerinde eksiklikler gösteren çocuklar için, akran kaynaştırma uygulamalarının eğitim programlarına entegrasyonu hayati önem taşır. Çünkü erken yaş grubuna dahil çocuklar, çevrelerini ve akranlarını gözlemleyerek, onları taklit etme yoluyla sosyal ilişkileri çok daha verimli bir şekilde öğrenme potansiyeline sahiptirler."